MÁV

2023.09.28. 16:27

Rekordlétszám a pályaorientációs nyílt napon

Közel ezerötszáz diák látogatott el szeptember 27-én a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokába, a MÁV-VOLÁN-csoport hatodik alkalommal megrendezett Nyílt napjára. A pályaorientációs rendezvényt Lepsényi István, a MÁV elnöke nyitotta meg.

Benkő Péter

A különböző szakterületeket bemutató rendezvényre elsősorban azokat várták, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét

Forrás: MÁV-VOLÁN

Az esemény célja volt a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének, szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de várták az érdeklődő egyetemistákat is.

A különböző szakterületeket bemutató rendezvényre elsősorban azokat várták, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, és akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak rá. A diákok részletes információkat kaptak a választható szakmákról, duális képzésekről, illetve a pályakezdő diplomásoknak szóló programról. Az érdeklődők nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhettek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban vettek részt. Azért különösen jó ez, mert motivációt ad a tömegközlekedésben dolgozni a leendő munkavállalóknak. Veszprém vármegyében is hasonló munkaerőgondokkal küzd az ágazat, ami közismert.

Lepsényi István köszöntőjében elmondta, várják vállalataikhoz az érdeklődő fiatalokat már a szakképzés során is, hiszen kiváló szakmai tudással rendelkező kollégák tanítják a fiataloknak a szakma alapjait, fortélyait. A jövő generációjától várják az újító ötleteket, eredeti megoldásokat, ahol szakmaspecifikus vertikális és horizontális karrierutak, folyamatos fejlődési lehetőség van.

Rendkívül népszerű volt a nyílt napon többek között a buszvezető-, a mozdony- és a festőszimulátor, a biztosítóberendezési modellépítés és a lézeres kerékprofilmérés, de a pályadiagnosztikai berendezések is vonzották az érdeklődőket. Az Orient csarnokban több mint húsz szakmaszigeten várták az érdeklődő diákokat. A rendezvényen idén is pályaorientációs tanácsadást adott Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában