Autómentes nap

2023.09.23. 15:30

Tovalöködő és spinning: sétálóutcává alakult a tapolcai Kisfaludy utca egy része

Az európai autómentes nap alkalmából idén is sétálóutcává alakult a Kisfaludy utca egy része, hogy a szervező Csermák József Rendezvénycsarnok felhívja a figyelmet az alternatív, fenntartható városi közlekedési formákra, és ösztönözzék a környezetvédelmi törekvéseket.

Tóth B. Zsuzsa

Az autómentes nap programjait a gyerekek is élvezték Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mozgalmas programok, spinningkihívás, közlekedésbiztonsági tesztek, gokart, légvár, kerékpáros programok és ügyességi pálya várt pénteken kicsiket és nagyokat. A kerékpárok szerelmeseit elkalauzolták a szervezők a múlt világába, a kerékpár történetéről a Tamási Áron Művelődési Központban rendeztek kiállítást, amelyből kiderült, hogyan miként alakult ki a lábhajtásos tovalöködőből a mai kerékpár. 

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A régi idők kerékpárjait a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség segítségével ki is próbálhatta mindenki, aki pedig a jövő emberének tartotta magát, a legmodernebb elektromos kerékpárokat tesztelhette a Balaton Bike Tournak köszönhetően. Kollár Balázs BMX Flatland bemutatót tartott, mindenki megismerkedhetett a tűzoltó és a rendőrségi gépkocsikkal, kipróbálhatta a füstöt szimuláló sátrat, és spinningkihívás is várta az érdeklődőket, akik jelképesen körbetekerhették együtt a Balatont. Emellett a sport sátor, az Egészségfejlesztési Iroda tanácsadása, a Tapolcai Rendőrkapitányság és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sátrai várták az érdeklődőket, továbbá gokart, légvár, pörgő triciklik sora, pingpong és óriás sakk is szerepelt a programok között.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában