Green Up

2023.10.22. 12:00

Áder János nyitja meg a Pannon Egyetem fenntarthatósági hónapját

A Pannon Egyetem a tudomány hónapjában, novemberben tartja GREEN UP című fenntarthatósági programsorozatát, amely néhány egyáltalán nem szokványos eszközzel is rá kíván világítani a téma jelentőségére.

Hankó András

Áder János volt köztársasági elnök

Forrás: Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Tudja az olvasó, mennyi energia szükséges egy PET palack előállításához? Nem? Akkor irány az evezőpadra! Garantált, hogy a következő bevásárláskor kicsit másként néz majd az ilyen-olyan löttyöket tartalmazó plasztikflakonokra. De ez csak egy a sok játékos, mégis nagyon komoly mondanivalóval bíró attrakcióból, amelyek a hivatalosan október 31-én, Áder János köztársasági elnök beszédével kezdődő Green Up rendezvénysorozaton várja a remélhetőleg sok érdeklődőt. 

A nagy látogatottság azért is valószínű, mivel a Pannon Egyetem hitelesen áll ki a fenntarthatóság ügyéért. Itt messze nem kizárólag az intézményen belül zajló környezetvédelmi képzési és kutatási tevékenységről van szó, hanem a társadalom minél szélesebb körének bevonását célzó kezdeményezésekről, programokról is. Utóbbiak közül a legnagyobb sikert talán a világhírű brit etológus, Jane Goodall előadása aratta, de sokan voltak kíváncsiak a PET kupára, a Planet kiállításra, a Fenntarthatósági Kalandtúrára és a HOPE konferenciára is. 

A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretterjesztés céljából a Pannon Egyetem saját Fenntarthatósági Kompetencia Központot is alapított. Végül, de nem utolsósorban pedig ott van húzónévnek az egyetem rektora, Gelencsér András, aki országos, széles körű ismertségre tett szert kendőzetlenül őszinte, mindenféle mellébeszéléstől mentes előadásaival és médiaszerepléseivel. Már a nyitónapon is bőven lesz mit látni-hallani-kipróbálni. Jöhet kicsi, jöhet nagy, ám mivel a helyszínen nem fér el végtelen számú ember, kéretik előzetesen regisztrálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában