Felújítás

2023.10.29. 11:30

Aszfaltburkolatot kap a Zrínyi utca Devecserben

A Zrínyi és az Arany János utcát összekötő út aszfaltburkolatot kap hamarosan.

Tóth B. Zsuzsa

Régi terv válik valóra a Zrínyi és az Arany János utcát összekötő út aszfaltozásával

Forrás: önkormányzat

Erről is döntött képviselő-testület legutóbbi ülésén. Ferenczi Gábor polgármester szerint régi hiányosságot pótol ezzel az önkormányzat. A korábbi, komplexebb elképzeléseket elvetették, mivel a szomszédos telkek vonatkozásában a rengeteg tulajdonos elérése lehetetlennek bizonyult.

A meglévő adottságokhoz igazodnak. A lakóingatlanok és a velük átellenben található műveletlen telkek között három méter széles aszfaltos útpálya kialakítására van hely kétoldali padkával a meglévő, sokszor töltött és javított, murvás, nyomokban aszfaltos felületen, amely a Zrínyi utca meghosszabbítása. A két leginkább érintett közterület, az Arany és a Zrínyi utca összekapcsolásával az Óváros Ófalu településrészén élők közlekedése válhat könnyebbé a nagyon régi, ebből fakadóan szűk keresztmetszetű mellékutcákban egy további, megfelelő minőségű közlekedési folyosó megnyitásával. A régi-új útszakasz közlekedési rendjéről a későbbiekben döntenek, a nyomtávot, a környező utcák forgalmi viszonyait és a lakossági igényeket figyelembe véve. Az aszfaltozás az időjárás függvényében heteken belül elkészülhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában