Köszöntés és ajándék

2023.10.11. 09:00

Az idősek napját ünnepelték Aszófőn

Kellemes hangulatban telt az idősek köszöntése a településen, amelyet idén Aszófő Kulturális Alapítványa szervezett az önkormányzat támogatásával.

Jákói Bernadett

Fotó: Jákói Bernadett

Markó Beáta, az alapítvány vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd egy kínai tanmesét mondott el az idősekről a vízhordó és két cserépedénye történetén keresztül. A vízhordó törött cserepe nem szolgálja tökéletesen a vízhordást, azonban azzal, hogy virágmagokat ültetett az ösvénynek arra az oldalára, amelyiken a lyukas cserepet vitte, ahol idővel virágok nőttek, amelyekkel lakását díszíthette.

A hasznos tanmesét követően Scheer Lívia aszófői származású, országosan is elismert énekművész műsorának tapsolhatott a közönség. Sokan énekelték vele a közismert operettslágereket, voltak, akiket meg is táncoltatott az énekesnő. Finom helyi bor és sütemények mellett gyorsan telt az idő, ajándékba pedig díszdobozban elhelyezett tollkészlettel és személyre szóló idézettel ellátott virágmagcsomaggal kedveskedtek az ünnepelteknek. A rendezvényen köszöntötték a település legidősebb polgárát, Fodor Károlyt és Meilinger Péternét, akik az alapítvány ajándékát vehették át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában