Kifejezik megbecsülésüket

2023.10.04. 09:00

Babadobozok az újszülöttek családjainak

A napokban újabb hét babadobozt adott át a devecseri önkormányzat a közelmúltban született gyermekek szüleinek.

Tóth B. Zsuzsa

Ferenczi Gábor polgármester ezúttal hét családnak adta át a babadobozt

Forrás: önkormányzat

Az önkormányzat 2019 óta babadobozzal ajándékozza meg az újszülöttek családját a kicsi érkezése alkalmából, hogy hozzájáruljon a családok vállalásához, kifejezésre juttatva megbecsülésüket az újszülötteknek és szüleiknek.

A Devecseri Babaprogram első elemeként az újszülötteket és családjukat segítő természetbeni támogatási formát, az úgynevezett Devecseri Babadobozt vezette be az önkormányzat. 2020-ban csatlakoztak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, a város ifjú polgárait pedig nyilvánosan is köszöntik, a gólyahírt és a babák fotóját közzéteszik. 2021-ben újabb elemmel bővítették a Babaprogramot, tavasszal megkezdték az úgynevezett Devecseri Babaligetek kialakítását. Minden devecseri újszülött családjának felajánlanak egy facsemetét, melyet közösen ültetnek el, gondozását pedig a családra bízzák. Az önkormányzat a Védőnői Szolgálattal és a Devecseri Városüzemeltetési Kft.-vel együttműködésben vállalja a faültetést a város különböző pontjain, hogy minél közelebb legyen a facsemete az érintett családokhoz. 

A babaprogram legutóbbi eseménye hét babadoboz átadása volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában