Megújult a burkolat

2023.10.12. 14:00

Befejeződött a felújítás a 83-as elkerülőn

Elkészült a 83-as elkerülő két vasúti felüljáró közötti szakaszának felújítása. Az Acsádi úti kereszteződés környékén 1500 méteren kapott új burkolatot az út, ezzel párhuzamosan Bében és Nyárádon hasonló munkálatok zajlanak.

Haraszti Gábor

Sindler Péter, Unger Tamás és Kovács Zoltán a pályabejáráson

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A befejeződött felújítást Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek és Unger Tamás alpolgármesternek Sindler Péter, a Magyar Közút pápai mérnökségének vezetője mutatta meg. Kovács Zoltán a helyszínbejárás után úgy fogalmazott, az elkerülő átadása óta eltelt több mint két évtizedben az út nagy igénybevételnek volt kitéve, ami meglátszott a minőségén.

- Hamarosan átadjuk az új 83-as számú főutat, és úgy gondoltuk, hogy az arról ide érkező forgalom ne egy egészen rossz minőségű útra kerüljön át. A Magyar Közúttal együttműködve úgy döntöttünk, hogy a két felüljáró közötti szakaszt újraaszfaltozzuk, köszönet a közútkezelőknek a gyors, precíz munkáért és a közlekedőknek a türelemért.

Unger Tamás alpolgármester a beruházás kapcsán azt mondta, a 83-as főút Pápát elkerülő szakaszának egyik legforgalmasabb csomópontja az Acsádi úti kereszteződés.

- A főútnak - a hamarosan átadásra kerülő új 83-as gyorsforgalmi főút folytatásaként - továbbra is fontos szerepe van az M1-es autópálya és a 8-as főút összekötésében, amelyen keresztül a Balaton teljes északi partszakasza is könnyen elérhető, valamint a városi közlekedés tehermentesítésében - fogalmazott az alpolgármester.

Mint megtudtuk, Bében a korábbi felújításból kimaradt közel 800 méteres szakasz is elkészült, a Nyárád előtti 1700 méter hosszú útpályát pedig már aszfaltozzák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában