Közgyűlést tartott a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye

2023.10.30. 20:00

Díjazták az év presbitereit

Filáczné Páli Judit és Bácsi Sándorné vehette át az idei Év presbitere díjat a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye Takácsiban tartott közgyűlésén.

Balla Emőke

Filáczné Páli Judit, Bálintné Sári Judit, Polgárdi Sándor, Bácsi Sándorné és Bácsi Sándor

Fotó: Balla Emőke/Napló

A program Darvas Georgina másodéves teológushallgató, az ajkai gyülekezet tagjának áhítatával kezdődött, majd Polgárdi Sándor esperes tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt fél évben történt személyi változásokról, lelkészszentelésről, hálaadó gyülekezeti alkalmakról, beruházásokról, pályázatokról, így a pápai Gyurátz-iskola bővítéséről, az épülő veszprémi Örömhír óvoda alapkőletételéről. A népszámlálás adataival kapcsolatban az esperes elmondta, Veszprém vármegyében kicsivel több mint 10 ezren vallották magukat evangélikusnak. A közgyűlés tagjai Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő beszámolója után Dávid Ilona egyházmegyei gazdasági felelős és Kovács Gyöngyi, az egyházmegyei számvevőszék elnöke tájékoztatóját hallhatták. 2024 a tisztújítás éve az evangélikus egyházban, a választásokkal kapcsolatos tudnivalókat Vajda Imre, az egyházmegyei jelölőbizottság elnöke ismertette. 

Ezen az alkalmon adták át az Év presbitere díjat, melyet Filáczné Páli Judit, a Nagyalásony-Dabrony-Nemesszalóki Társult Gyülekezet felügyelője vehetett át, aki – mint elhangzott – tizenkét éve tölti be a tisztséget lankadatlan hűséggel és odaadással, motorja a kis közösségnek. Az év presbitere lett Bácsi Sándorné szül. Kecskés Zsófia, aki fiatal kora óta aktív tagja a csóti gyülekezetnek, több évtizede a Csóti Evangélikus Leányegyház presbitere, szolgálata sokrétű, szívvel-lélekkel segíti férje munkáját, aki huszonöt éve kitartó és hűséges gondnoka a csóti evangélikus közösségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában