Elhelyezték a veszélyt jelző táblákat

2023.10.16. 09:00

Egyértelmű: veszélyes hely felé tartasz!

Nemrég foglalkoztunk a vármegyeszékhelyről az Almádiba tartó, illetve a Balatonfüredre vezető 73-as főutakat a déli intézményközpontot átszelve összekötő út okozta problémával, beszámoltunk a csomópontban történt balesetekről, majd megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjét, akitől azt a választ kaptuk, hamarosan új, veszélyt jelző táblákat helyeznek ki.

Benkő Péter

Mindkét irányból egyértelműen látszik, veszélyes hely jön Fotó: Benkő Péter

A minap ismét az Almádi úton jártunk, megnéztük a helyszínt, és örömmel jelezzük olvasóinknak, hogy a Magyar Közút gyorsan foglalkozott a problémával, a megígért táblákkal felhívta a járművezetők figyelmét a lappangó veszélyre. Három táblát helyeztek ki a kereszteződés előtt mindkét irányból az Almádi úton, egy „útkereszteződés alárendelt úttal”, alatta egy „egyéb veszély”, az alatt pedig egy „baleset” kiegészítő táblát. Múltkori megkeresésünkre jelezték, további fejlesztésre, például kanyarodósáv kiépítésére egyelőre várni kell, amíg a megfelelő anyagi forrás rendelkezésükre áll.

Mindenesetre amit tudtak, megtették az illetékesek, így legalább a veszély és annak jellege egyértelmű a gépjárművezetők számára. A magunk részéről örülünk, hogy segíthettünk, s bízunk a fejlesztéshez szükséges források előteremtésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában