Idősek napja Várpalotán

2023.10.10. 11:30

Életút díjat kapott id. Borbás Károly

Leblanc Győző operaénekes és Szeredy Krisztina énekművész adtak műsort az idősek napja alkalmából rendezett városi ünnepségen Várpalotán, ahol Életút díjat vehetett át Campanari-Talabér Márta polgármestertől id. Borbás Károly.

Szabó Péter Dániel

Életút díjat vehetett át az ünnepségen id. Borbás Károly

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az idősek - főleg a mai idősek - már nagyon sok változást láttak. Talán elegük is van belőlük. Megértjük őket, ha így van. Mert hiába a sok átalakulás, a lényeg nem változott a világban: az emberek ma is biztonságra, szeretetre, családra vágynak. Az éltesebb korúak tudják, hogyan kell megküzdeni a boldogságért. Tudják, hogyan kell szembenézni a kihívásokkal, s hogyan kell bölcsen felismerni, hogy mikor kell bátran nekifeszülni  az áradásnak, és mikor kell okosan kitérni előle – fogalmazott köszöntőjében a városi ünnepségen összegyűltek előtt Campanari-Talabér Márta, majd átadta az idei díjakat. 

Várpalota önkormányzata Életút-díj kitüntetést adományozott id. Borbás Károly, a Bányász kórus tagja részére a város helytörténeti, kulturális és sportéletében több évtizeden keresztül végzett  kiemelkedő és példaértékű munkássága elismeréseként. A méltatásban elhangzott: Borbás Károly 1930-ban született Várpalotán. Apját és nagybátyját követve – akik alapítói voltak a dalkörnek – már húszévesen, 1950-ben csatlakozott a Bányász kórushoz, amelynek egészen 2013-ig aktív és megbecsült tagja volt.

Fiatalon a Várpalotai Bányász futballcsapatában játszott, majd az ökölvívó szakosztály intézője volt. A sport iránti szeretet idős korára is megmaradt, az Egészséges Szívért Egyesület színeiben több országos versenyen is aranyérmet szerzett labdarúgásban és futásban. 

Nyugdíjas éveiben helytörténeti visszaemlékezéseket írt, amelyek megjelentek helyi lapokban is, féltve őrzött fényképeivel pedig a városi könyvtár helytörténeti gyűjteményét gazdagította. 

Nosztalgiaműsorral lepte meg a várpalotai szépkorúakat Leblanc Győző és Szeredy Krisztina
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az ünnepség keretében elismerő oklevelet vehetett át a polgármestertől több évtizeden át végzett közösségi munkája elismeréseként Zöld Istvánné, a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület tagja, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál végzett aktív tevékenysége elismeréseként Nagy Mária, valamint a Cukorbetegekért Alapítvány tagjaként több éven keresztül a közösségért tett kiemelkedő munkájának elismeréséül Fodor Magdolna. 

A folytatásban aztán a szórakozásé volt a főszerep. Hol van az a nyár? címmel Leblanc Győző operaénekes és Szeredy Krisztina énekművész kiváló hangulatú nosztalgiaműsorát hallhatták a megjelentek a Thury-vár zsúfolásig megtelt rendezvénytermében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában