Óvodakert

2023.10.16. 20:00

Elteszik télire, amit megtermeltek - képgaléria

Az óvodakerti program keretében a gyermekek által termelt zöldségeket szüretelték le és savanyították az Ajka Városi Óvoda Vizikék tagintézményének Margaréta csoportjába járó kicsinyek Földiné Németh Renáta vezetésével.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az óvodakert vezetője a tevékenység teljes egészét a vegyes életkorú gyermekekkel csinálta végig. A savanyító lé készítését megmutatta, majd az óvodakertben érő, savanyítható zöldségeket leszedték, a csoportszobában megmosták, majd a savanyító edénybe tették. A tevékenység közben beszélgettek arról, milyen zöldségféléket termelnek, milyen azok színe, melyik a kisebb, a nagyobb. A tevékenységet addig ismétlik, amíg az edény tele lesz. Rendszeresen kevergetik, majd ha elkészült, közösen fogyasztják. 

Földiné Németh Renáta elmondta, ez az első alkalom, hogy nem nyersen fogyasztják azt, amit megtermeltek, hanem feldolgozzák azt. A gyerekek élvezik és érdeklődnek, a szülők azzal támogatják a tevékenységet, hogy olyan zöldségféléket ajánlanak fel, amelyet ők nem termelnek az óvodakertben. Az óvodai élet mindennapjait áthatja a környezettudatosság és az egészséges életmódra nevelés. 

Az Ajka Városi Óvoda Zöld óvoda, élhetőbb jövő jógyakorlatának Az vagy, amit megeszel modulja az egészséges, tudatos táplálkozást célozza meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában