Trend

2023.10.29. 15:30

Emlékezés szeretteinkre: krizantémok fiolákban

Mindenféle koszorút és virágot visznek az emberek mindenszentek és halottak napja alkalmából – utalt az idei trendekre Tóth Barbara és Lengyelné Lepsényi Valéria az ajkai Valika virágüzletben.

Kovács Erika

Tóth Barbara és Lengyelné Lepsényi Valéria mogyoróvessző alapú koszorúba köti a luc-, ezüst- vagy nordmann fenyőt, azután a krizantémot helyezik el

Fotó: Kovács Erika

Már javában készülnek az üzletben a koszorúk, sok már készen áll arra, hogy virággal díszítsék ki. A különféle fenyőket, így a luc-, ezüst- vagy nordmann fenyőt mogyoróvessző alapra köti Barbara és Valéria. Ebbe kerülnek a krizantémok, amelyből a fehér mellett nagyon népszerű a krémszínű. Sokan választanak élő virágot, amit ebben az üzletben észrevétlen kis fiolába helyeznek a zöld közé, hogy tovább megmaradjon a növény. 

Idén is keresettek a cserepes krizantémok, nagyobb, illetve apró virágokkal. Utóbbiakból nem ritka, hogy egy cserépben többféle szín van. Sokan a selyemvirágot kérik, tartva a hideg napoktól, a fagytól. 

Ami a koszorúkat illeti, számtalan formában keresik az emberek, van, aki tobozból és kevés fenyőből készültet vinne, száraz virággal, kis masnival, apró bogyókkal díszítve. Az üzletben egyébként sokféle kiegészítőt használnak a koszorúk elkészítéséhez, így különféle terméseket, gesztenyét, makkot, mohát. Mindemellett népszerűek a téli hideget tűrő virágok is, mint például az árvácska, a csarab és a hunyor. Van, aki ezekből vásárol egy-egy cseréppel, és azt helyezi a sírra vagy a sír elé. Ezek a növények jól bírják a hideget, de némi locsolásról azért érdemes gondoskodni. 

A virágok mellé csaknem mindenki választ mécsest is, népszerű az elemes, mert az sokáig megvilágítja a sírhelyet, és az elemet kicserélve mindig pislákolhat a fény a síron.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában