Jóvátételi felajánlás a szív világnapján

2023.10.03. 07:00

Fogvatartottak készítettek ajándékot beteg gyermekek részére Veszprémben

A Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a foglalkozási rehabilitációs projektbe bevont fogvatartottak ezer origami darumadarat készítettek a közelmúltban.

Veol.hu

Örömmel adtak és örömmel kaptak

Forrás: Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Egy japán legenda szerint, aki meghajtogat ezer darumadarat, annak egy kívánsága teljesül. A fogvatartottak kívánsága az volt, hogy a beteg gyermekek meggyógyuljanak. A darumadarak mellett ezer színes jókívánság-kártya, hétszáz darab kézzel varrott rajzfüzet és ötven plüss bálna és labda készült a gyógyuló gyermekek számára - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet. A darumadarak mellett ezer színes jókívánság-kártya, hétszáz darab kézzel varrott rajzfüzet és ötven plüss bálna és labda készült a gyógyuló gyermekek számára.

Az ajándékokat fogvatartottak készítették a beteg gyermekek részére, melyet jóvátételi felajánlásként a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centruma számára szeptember 29-én, a szív világnapja alkalmából adták át a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.

Fogvatartottak készítettek ajándékot beteg gyermekek részére
Forrás: Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Az átadóünnepségen a börtön részéről Porubszky Szabolcs bv. ezredes, intézetparancsnok tartott tájékoztatót, Jády Luca EFOP-tanácsadó pedig a program megvalósításának részleteibe avatta be a jelenlévőket. A kórház képviseletében dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató vette át és köszönte meg ünnepélyesen a gyermekek részére készített és felajánlott játékokat. A Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum nevében dr. Szabó Éva főorvos szólította meg a jelenlévőket. Hangsúlyozta, mennyire fontos a beteg gyermekeknek a gondoskodás érzése, ami a világba vetett bizalmunkat erősíti, valamint kifejtette, hogy az emberi kapcsolatok, a kötődés adja azt a biztonságos környezetet, ahol egészséges testi-lelki fejlődésre van lehetőségük,  és az átadott játékok mindennek megvalósulásához járulnak hozzá. A szülői kísérettel jelen lévő gyermekek megilletődötten, de boldogan vették birtokba a játékokat.

A jóvátételi felajánlásként átadott termékek nemcsak támogatják a fogvatartottak közösségi értékek melletti elköteleződését, hanem a közösség befogadó erejének növelését is célozzák - olvasható a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet közleményében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában