Csalásra figyelmeztetnek

2023.10.27. 11:30

Hamis gázszámlát kaptak bakonyi önkormányzatok, más is kaphat ilyet

Az igazi gázszámlához megtévesztésig hasonló elektronikus levelet kapott a jásdi önkormányzat a címére, kérték tőle a mintegy 11 ezer forintos  összeg kiegyenlítését. Aztán a tési önkormányzathoz is érkezett egy ugyanilyen tartalmú felszólítás, ami még gyanúsabbá tette az esetet, mert furcsa a cím, az összeg is, ráadásul azonos. 

Rimányi Zita

A faluvezetők bejelentést tettek az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál, s azt a tájékoztatást kapták, hogy nem a szolgáltatótól származik a számla, tehát csalásról van szó, valaki visszaélt a cég nevével. Senki ne ugorjon be hasonló levélnek! – a falvak figyelmeztetik is lakóikat több fórumon.

Ha olvasónk hasonlóképp járt, érdemes feljelentést tennie, rendőrségnél, fogyasztóvédelmi hatóságnál és a szolgáltatónál is bejelentést tennie, s esetét megírhatja lapunknak a [email protected] címre, hogy mások ne járjanak pórul, időben kacsoljanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában