Fesztivál

2023.10.31. 14:00

Hátborzongató éjszaka volt Balatonfűzfőn!

Hatodik alkalommal, ismét több helyszínen, széles körű összefogással szervezte meg a Borzongás fesztivált Koronczai János elnök vezetésével a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület és Szanyi Szilvia polgármester a településen a napokban.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A rendkívül színes, gazdag programsorozat iránt mindenhol hatalmas tömeg érdeklődött. Rendkívül ötletes, izgalmas és meghökkentő jelmezt viseltek felnőttek és gyerekek egyaránt, de még a házi kedvenceket is alkalomhoz illő maskarába öltöztették. Mindegyik helyszínen sorok kígyóztak a bejutásért, az egész városban különleges hangulat uralkodott. A fesztivál egyik fénypontja volt a különleges revüműsor a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár és Turisztikai Központban, amit ebből az alkalomból Horror Hotelnek neveztek el, ezt az épület falán kivilágítva láthatta is a közönség. 

Színháztermét pedig a fesztivál hangulatához illően rendezték be, ahol hazai és külföldi művészek, köztük artisták, táncosok ragyogó hangulatú, különleges színpadi produkciót mutattak be. A szervezők a fesztiválon rendkívül látványos és színes programokkal várták az embereket, sokan az egész országból ezért a rendezvényért jöttek el. Lehetett látni egyebek mellett boszi örömtáncot, tűzzsonglőr show-t, lepkeszörnyeket. Részt lehetett venni a borzongás túrán és tárlatvezetésen, be lehetett menni az alkalomhoz kialakított labirintusba. Az érdeklődőket a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a helybeli bobpálya támogatásával kisvonat szállította a különféle helyszínek között. Természetesen a kitűnő zene is a fesztivál hangulatához illeszkedett.  

Szanyi Szilvia polgármester azt mondta, noha többen úgy gondolják, de az eseménynek semmi köze a halloweenhez, ők 2017-ben, amikor az első fesztivált megrendezték, mindössze arra gondoltak, hogy együtt legyenek, vidám hangulatban, kellemesen töltsenek el egy délutánt, ami ezúttal is így történt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában