A bizalom hídjai

2023.10.22. 14:00

Hazatért a pápai delegáció Lebegyinből

Ahogy arról korábban beszámoltunk, A bizalom hídjai című nemzetközi projekt keretében ötfős városi küldöttség utazott a háború sújtotta Lebegyinbe. A társaság több oktatási intézményt, gazdasági társaságot is meglátogatott, mielőtt aláírta volna a partnerségi szerződést.

Haraszti Gábor

Bakos László, Nagy Krisztina és Áldozó Tamás egy megsemmisített tank előtt Lebegyinben

Forrás: Önkormányzat

Pápa városát Áldozó Tamás polgármester, Nagy Krisztina jegyző, Bordás Ferenc, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója és Bakos László önkormányzati képviselő képviselte, s bár az út nem volt zökkenőmentes, végül 42 óra utazás után a küldöttség megérkezett az ukrán városba. 

- Kilenc európai ország vesz részt a projektben, melynek célja partneri kapcsolatokon keresztül a háborús károkat szenvedett települések újjáépítésében való közreműködés – tájékoztatott Áldozó Tamás. - Úgy tapasztaltam, hogy nagyon vártak minket, a személyes jelenlétünk biztatást, reményt jelentett atekintetben, hogy Európának békében élő része nem felejtette el őket.

Forrás: Önkormányzat

A polgármester elmondta, Lebegyin városa is sok tragédián és veszteségen ment keresztül, hiszen ezidáig harminc helyi lakos vesztette életét a háborúban.

- A helyiek arcán egyszerre lehetett látni a reménytelenséget és a jövőbe vetett optimizmust - folytatta a városvezető. - Két éjszakát töltöttünk kint, mely során közszolgáltatásokat látogattunk meg, többek között a városházát, az általános-és középiskolát, a kormányhivatalt, megtekintettük azokat a területeket, ahol az ukránok háborús károkat szenvedtek és koszorúztunk is a temetőben. Sajnos egy ide nősült, kárpátaljai magyar fiatalember is elhunyt a harcokban, az ő sírjára is virágokat helyeztünk el – mesélte a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában