A kicsik rózsafüzéreit az imaalkalom végén meg is áldották

2023.10.25. 19:00

Közös ima a békéért

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulói és a Szent Anna Római Katolikus Óvoda apróságai az idei évben is csatlakoztak az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért és az egységért" világméretű kezdeményezéshez.

Haraszti Gábor

Világméretű kezdeményezéshez csatlakoztak a gyerekek

Forrás: iskola

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívta idén is a gyermekeket – és kérte a hitoktatókat, szülőket, pedagógusokat –, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. Immár ötödik esztendeje, hogy a Veszprémi Főegyházmegyében is minden katolikus intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez. Pápán az alkalom kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó idézet volt, miszerint: "Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. A Szent István alsósai az iskola udvarán, a felsősök a Bencés templomban imádkoztak, míg az ovisok az óvoda tornaszobájában gyűltek össze abban reménykedve, hogy imáik meghallgatásra találnak. A kicsik rózsafüzéreit az imaalkalom végén meg is áldották. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában