Jöhetnek a széles mosolyok

2023.10.04. 20:00

Fogkrémeket adományozott a Rotary Club

150 fogkrémet adományozott a Fáy András Lakótelepi Tagóvoda apróságainak a Rotary Club. A szervezet az akcióval a fogápolás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

Haraszti Gábor

Ki is próbálták a felajánlott fogrémet a gyermekek

Fotó: Haraszti Gábor

A Rotary egy 1,4 millió tagból álló globális hálózat, melynek tagjai olyan világot képzelnek el, ahol az emberek együtt tesznek lépéseket a tartós változás érdekében - szerte a világon, közösségeikben és önmagukban. A világszervezetet Paul Percy Harrys chicagói ügyvéd alapította 1905-ben, mottója: a barátság az a szikla, amire a rotary épül, s a tolerancia, egymás megértése, segítése, ami azt összetartja.

A Fáy oviban a Zöld Óvoda Program keretén belül a zöldhulladék feldolgozásáról tartottak öt csoportban interaktív foglalkozást, a gyerekek játékos formában dolgozhatták fel a komposztálás, a hulladékválogatás folyamatát. A délelőtt lezárásaként érkezett a Rotary Club képviselője, Marinus Willem Evertse, aki három doboznyi fogkrémet hozott a gyerekeknek.

Kapcsándiné Nyulasi Laura (balra) és Marinus W. Evertse (jobbra) a felajánlással 
Fotó: Haraszti Gábor

- A Rotary Club több mint kétszáz országban van jelen, jómagam húsz éve vagyok a tagja – mesélte Marinus Evertse, aki két éve költözött Pápára. - A városban egyelőre nincsen hivatalos tagszervezetünk, de bízom benne, hogy hamarosan lesz és sokan csatlakoznak hozzánk, hiszen adni jobb, mint kapni. A ’Gift of smile’ kampányunk keretében kiderült, hogy a gyerekek fogai sokszor rossz állapotban vannak, ezért döntöttünk úgy, hogy próbálunk ezen változtatni. Magyarországra összesen hatezer tubus gyermekfogkrém került, ebből 150-et hoztam el az ovisoknak.

Mindenkinek jutott
Fotó: Haraszti Gábor

Kapcsándiné Nyulasi Laura, a Fáy András Lakótelepi Tagintézmény igazgatója elmondta, nagyon hálásak a szervezetnek, hogy rájuk gondolt és gyermekeik egyik kedvenc tevékenységéhez, az ebéd utáni fogmosáshoz hozzájárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában