Megépült az Ifi-Pajta

2023.10.22. 11:09

Nem átvágták, hanem összekötötték a szalagot

A Kincses-klub fiataljai Ifi-Pajtát avattak Taliándörögdön. A közösségi tér sajátossága, hogy a gyerekek kétkezi munkája is visszaköszön a falakról.

Tóth B. Zsuzsa

Navracsics Tibor és Mohos Lili átvágás helyett összekötötte a szalagot

Forrás: önkormányzat

A pajta átadóünnepségén Hoffner Tibor, a projekt egyik megálmodója kijelentette, hogy annak terve immár 35 év távlatra nyúlik vissza. Az akkori fiatalokkal is hasonlóan nagyot álmodtak, amely mára megvalósult a sok hozzájárulásnak, segítségnek hála. Már csak a gyerekekre, fiatalokra vár a nemes feladat, hogy belakják ezt a teret, amely általuk, nekik, értük épült. A gyerekek köszöntőjükben elmondták, mennyire hálásak Hoffner Tibornak a segítségért, sokat köszönhetnek támogatásának, ötleteinek. Köszönetet mondtak Mohos József polgármesternek és a támogatóknak szintén. A nemzeti színű szalagot Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter és Mohos Lili kötötte össze. A vágás helyett azért döntöttek a szalagkötés mellett, mert ez az összefogást, együttműködést jelképezi.

A fiatalok vallották, hogy hatalmas öröm számukra a kétéves kitartó, kemény munka után birtokba venni a közösségi helyet, amelyet a saját arcukra tudnak majd formálni. Az átadás pillanatát megörökítve a gyerekek és a vendégek jövőbeni énjüknek írtak üzenetet, amelyet időkapszulába zártak. Az újranyitást húsz év múlva tervezik. A rendezvényen jótékonysági téglavásárt is tartottak, amely bevételével a berendezés beszerzését segíthetik a falubeliek. Szalonnasütéssel, vidám beszélgetéssel zárult a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában