Tökös faludíszítés magyar módra

2023.10.09. 12:00

Nem tököltek, összehozták!

Őszi faludíszítést szerveztek a Leader Kultúrparkban október 6-án, délután Királyszentistvánon. A szervezéssel valóban nem „tököltek” – de a valóságban nagyon is tököltek. Azaz érett tökökből elkészített, kifaragott, feldíszített és élethű, életnagyságú figurákat, már-már művészi tökszobrokat helyeztek el településszerte.

Benkő Péter

Az alkotások szinte megszólalnak

Fotó: Benkő Péter

Amikor a templom előtt, még a település névtáblája melletti, az utat átszelő kerékpárúton áthaladtunk, pillantottuk meg az első tökalakot, egy tökös bicajost. Ez annyira élethűre sikeredett, hogy első pillantásra élő biciklisnek tűnt. Aztán a falun áthaladva számos egyéb tökemberrel találkoztunk, csinos menyecskével, pocakos bácsikával, majd egy nénikével is, aki talicskán igyekezett hazajuttatni emberét – minden bizonnyal a kocsmából.

Őszi faludíszítést szerveztek
Fotó: Benkő Péter

Az alkotások szinte megszólalnak, s a királyszentistvániak ezzel megmutatták, lehet az őszi termésért magyar módon is hálát adni, csak fantázia kell hozzá. Az meg akadt bőven. A végeredményhez csak gratulálni lehet, mert igazi turistalátványosság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában