Faludíszítés

2023.10.07. 20:00

A szücsi diadalív alkotói fantasztikus díszekbe öltöztették az aprócska falut (galéria)

Őszi fotós felhívásunkat a Bakonyszücsi Hölgyek Klubja ihlette, pontosabban az egyik dísz, amelyet falujukban készítettek. Mi szücsi diadalívnek neveztük el ezt a szelfizőhelyet. A hölgyek többi dekorációjuk fotóját is elküldték lapunknak.

Rimányi Zita

Az ősztündér és társai Bakonyszücs olyan részeit díszítik, ahol többen látják a dekorációkat

Forrás: olvasónk

„Szeretett falunk, Bakonyszücs őszi szüreti dekorációival a település főbb részeit díszítettük, így a falu elején, a bevezető úton, a főúton és a falu központjában is helyet kaptak a díszes elemek. A faluba befelé haladva elsőként a Napló által frappánsan elnevezett diadalívünket szeretném bemutatni. Célunk az volt a díszes kapuval, hogy a faluba érkező lakosokat, vendégeket köszöntsük és üdvözöljük. Valóban remek szelfizőhelyként szolgál. Következő díszünk a településen működő iskolaszálló épülete elé készült, melyet az őszi természet adta elemek inspiráltak, ezzel oda terelve a tekinteteket. Bálák, tökök, kukorica, kocsikerék és muskátli díszíti ezt a megállót. A település központjában is helyet kaptak díszeink, hiszen a forduló, ahova a következőket helyeztük el, a templom, a művelődési ház és az önkormányzati hivatal kereszteződésében foglal helyet. Szeretném bemutatni a település ősztündérét, mely központi helyet foglal el. Haja, ruhája, szoknyája mind természetes elemekből áll: kukoricából, pampafűből, bambusznádból. A fordulóba további őszre emlékeztető, őszi hangulatú díszeket helyeztünk el, mint a bálákból készített díszes kiülő, a feldíszített hordó és a talicska. Megtisztelő számunkra, hogy őszi fotós felhívásuk meghirdetésekor már szerepelhettünk a lapban. Büszkén osztom meg a Bakonyszücsi Hölgyek Klubja tagjainak együttes munkájáról, a közös erőfeszítéssel és lelkesedéssel megalkotott szüreti díszekről készült felvételeket" – írta lapunknak Hasprai Laura klubelnök.

 Csak gratulálhatunk, a bakonyszücsi ősztündérhez is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában