Kulturális program

2023.10.02. 07:00

Tartalmas kirándulást tettek a kemenesszentpéteriek

A település önkormányzata kirándulást szervezett a lakosság számára, melynek keretében ellátogattak a Fertőhansági Nemzeti Parkba, az Árpád-kori templomhoz és megtekintették a Soproni Horváth József kiállítást is.

Haraszti Gábor

Sopronnal és környékével ismerkedtek a kirándulók

Forrás: önkormányzat

Az időjárás kegyes volt a több mint harminc fős kiránduló csapathoz, akik az „akvarell poétájának” szülőfalujából, Kemenesszentpéterről indultak Sopronba, ahol a XX. századi magyar festészet jelentős alakjának, Soproni Horváth József festőművész műveit csodálhatták meg. A népes csapat ezután megismerkedett a várossal és annak környékével. 

– Fertőrákoson a Krois sörfőzde tulajdonosa elmesélte a kézműves sörfőzés technikáját, Hidegségen figyelemfelkeltő idegenvezetésben volt részünk főként az Árpád-kori templommal kapcsolatban – mesélte Törekiné Takács Beáta, polgármester. – A Fertő-Hanság Nemzeti Parkba is eljutottunk, majd sok érdekes ismeret birtokában Fertődre vitt utunk az Esterházy-kastély udvarára és a rózsakertbe. Kirándulásunkat Kapuváron egy finom közös vacsorával zártuk. Úgy érzem, nagyon jól sikerült a nap, mindenki fáradtan, de élményekkel telve tért haza – tájékoztatott a község vezetője. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában