Szent Márton nap

2023.11.15. 07:00

A családdal együtt ünnepeltek Tapolcán

Nagy sikerrel rendezte meg a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola a hagyományos Szent Márton családi napot és lampionos felvonulást a hétvégén.

Tóth B. Zsuzsa

Idén is nagy sikerrel rendezték meg a Szent Márton ünnepet a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskola

Az esemény kezdetén Udvardy György érsek és Csonka Nándor, az intézmény lelki igazgatója celebrálta a szentmisét, majd a gyerekek énekeltek. A megnyitón Patonai Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntőjében beszélt az iskolában indított művészeti műhelyekről, tehetséggondozásról és arról, hogy az idei esemény tehetségpont-foglalkozásokkal bővült, amelyeken a gyerekek egyéni és csoportos foglalkozásokon vehetnek részt. Megköszönte a pedagógusok, a gyerekek és a szülői munkaközösség munkáját, valamint azt, hogy a rendezvény lebonyolításához biztosították a négy gravírozó gép beszerzését, amelyet korábban már kipróbálhattak a gyerekek. Megköszönte még a három művész, Füzes Fruzsina Éva, Orosz Helga és Burucsné Walla Barbara grafikus munkáját, akik pontfestést, akvarellezést, montázskészítést és üveggravírozást tanítottak a gyerekeknek a meghirdetett tehetségfejlesztő foglalkozásokon. Az ünnepségen az elkészült alkotásokat értékelték, díjazták, ez pedig inspirálta a gyerekeket. A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola e napra tervezett kézműves- és sportfoglalkozásain az óvodás gyerekek megismerhették az intézményt és a pedagógusokat. 

A megnyitón a legfiatalabb diákok Szent Mártonról énekeltek, majd az ügyeskedő és ünneplő tanulók, testvéreik, szüleik megtöltötték az iskola épületét élettel. A foglalkozásokat követően a hagyományos lampionos felvonuláson vettek részt mindannyian. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában