Olvasónktól

2023.11.11. 16:00

Az időseket köszöntötték Városlődön

Idősek napja alkalmából hívott meg bennünket önkormányzatunk képviselő-testülete, hogy rendezvényükkel hadd fejezzék ki irántunk való tiszteletüket.

Fotó: olvasó

Schell Tamás polgármester Sütő András szavait idézve kezdte meg köszöntőjét. „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött. Önök építették számunkra ezt a falut, azokat a kiváló feltételeket, amelyekre mi alapozva a jövőnket építhetjük tovább." Kívánta, hogy minden napunkat aranyozza be valami, amire szívesen gondolunk vissza, amikor este álomra hajtjuk a fejünket.

Megtisztelt bennünket jelenlétével, jókívánságaival Varga-Csikász Bence plébános is. Nagy öröm tölthette el azokat a nagyszülőket, akik a Pfeiferné Takács Hajnalka iskolaigazgató által szerepeltett tanulók között láthatták, hallhatták unokájukat. A Heimatklang Német Nemzetiségi Dalkör Bauernhuber József harmonikakíséretével kettős örömet nyújtott számunkra. Magyar nyelven is szólt egy-egy énekszámuk. 

Lang Rudolf, községünk művelődésszervezője szívet melenget őérzésvilággal adta elő Babits Mihály Esti kérdés című versét. Utána a farkasgyepűi idősek otthonának alkotásait ismertette. A betegeknek a kézművesség adta örömről, derűről olvasta fel Kovárczi Erikának, mint a foglalkozás szervezőjének írását. Még egy feladatot is felvállalva a Városlődi Roma Nemzetiségi Önkormányzat megbízottjaként egy-egy szál virágot nyújtott át.

A terített asztalon a Kertai család által sütött kiflik mellett többféle üdítő, bor várt bennünket. Ádám Renáta jegyző segédletével a képviselő-testületi tagok Pichner Ernő szakács főztjét – finom pörköltet – szolgálták fel vacsoraként.

Jó volt sokunknak együtt lenni, örülni egymásnak! Legyen e rövid kis írásom mindannyiunk nevében a köszönet érzésének kifejezése a városlődi idősek napi rendezvényért mindenkinek, akinek része volt az előkészületi tennivalókban. Azoknak is, akik oda- és hazavitelével segítették a betegeket!

Péter Mihályné, Városlőd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában