Infrastruktura

2023.11.08. 17:30

Befejeződött a Pápai Húsos Horgász Egyesület horgásztavainak turisztikai fejlesztése

Befejeződött a Pápai Húsos Horgász Egyesület horgásztavainak turisztikai célú infrastrukturális fejlesztése.

Haraszti Gábor

Kovács Zoltán, Kulcsár Aranka, Áldozó Tamás és Orbán Péter vágta át az átadást jelképező szalagot Fotó: egyesület

A közel százmillió forintos beruházás keretében többek között megújult a tóhoz vezető út, napelemeket telepítettek, okoslámpákat helyeztek el, és létrehoztak egy biztonságos gyermekstéget is.

A Pápai Húsos Horgászegyesület 98,63 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés pályázati kiírásra benyújtott pályázatával. A projekt munkálatai befejeződtek, a szerződésben vállaltak határidőn belül teljesültek. A fejlesztéseknek köszönhetően kiépült a terület védelmét és vagyonvédelmét biztosító kerítésrendszer, megújult a horgásztavak elérését szolgáló bevezető út, a stégekhez vezető gyalogútrendszer, nyolc napelemmel működő kandeláberrel és négy okos-lámpaoszloppal biztosították a terület közvilágítási rendszerét, kialakították tíz stég akadálymentes megközelítését, létrehozták az ifjúsági és gyermekvizsgák lebonyolításához szükséges mesterséges gyermekpartot. 

A projekt keretében megújult a meglévő elavult közösségi ház: modern fogadótérrel, adminisztrációs helyiséggel, tárolóhelyiséggel, öltözővel és az energiaigények kielégítésére napelemrendszerrel egészült ki. 

Forrás: egyesület

Az ünnepélyes projektzáró rendezvényen jelen volt Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Kulcsár Aranka, a Magyar Országos Horgász Szövetség osztályvezetője és Orbán Péter egyesületi elnök. A vendégek bejárták az elkészült területet és megtekintették az elvégzett fejlesztéseket. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában