Közmeghallgatáson hallottuk

2023.11.16. 18:00

Előrelépett a zirci elkerülő út ügye, jóváhagyták a nyomvonalát

Tízezer jármű halad át Zircen naponta, ekkora a várost átszelő 82-es főút forgalma. Ezért jó hír, hogy előrelépett az elkerülő út ügye: elkészültek a tervei, jóváhagyták a nyomvonalát és elfogadták a környezetvédelmi hatástanulmányát.

Rimányi Zita

Dugók inkább csak hétköznap délután 4 óra körül szoktak kialakulni Zircen, a városközpontban, a 82-es főút csomópontjában, és a buszmegállók környékén Fotó: Rimányi Zita

A zirci önkormányzat képviselőtestülete közmeghallgatást tartott, azon hangzott el tájékoztatás a város környezeti állapotáról. Kaszás Béla, a zirci önkormányzati hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője a légszennyezés kapcsán elmondta, hogy azt a korábbi évekhez hasonlóan a közlekedés és a fűtés okoz. A kerti hulladék elégetése szintén, pedig tiltott.

A 82-es főút forgalmát jellemzi az ismertetett adat, mely szerint átlagosan tízezer jármű halad át naponta a városon. Ezen a helyzeten az elkerülő út megépítése változtatna. 

Kaszás Béla Fotó: Rimányi Zita 

A szakember szavai szerint e téren előrelépés történt, elkészültek a tervei, elfogadták a nyomvonalát, aszerint a várost keleti oldalról kerüli el a hat kilométeres, kétszer egy sávos szakasz. Már a környezetvédelmi hatástanulmánya is elkészült és azt el is fogadták.

Az osztályvezető arról szintén beszélt, hogy a vízvezeték hálózatát sikerült fejleszteni a városban, több utcában régi vezetékeket cseréltek ki, ahogy erről már írtunk és van, ahol ezután kerül sok ilyen munkálatokra. A közterületeken a zöldfelületek rendben tartását a város közszolgáltatója végzi, ennek több helyen látható szép eredménye. Hét ingatlan tulajdonosát kellett felszólítani gyomtalanításra, kaszálásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában