Korrekorderek

2023.11.09. 11:00

Ilonka néni és Jani bácsi Csesznek legidősebb lakója, a faluvezető köszöntötte őket

Idősek napja alkalmából a cseszneki önkormányzat szokás szerint a faluházban vendégelte meg a nyugdíjasokat, vidám összejövetelt szervezett nekik. A település két legidősebb lakóját pedig otthonában látogatta meg Trieblné Stanka Éva Renáta polgármester.

Rimányi Zita

Forrás: cseszneki önkormányzat

– Jártam Takács Jánosné Ilonka néninél és Dévényi János bácsinál, hogy felköszöntsem őket, mint a falu két legidősebb lakóját. Mindketten nagy örömmel fogadtak, elbeszélgettünk. Annyira jólesett! – fogalmazott a faluvezető, és hozzátehetjük, bizony megnyugtatóak tudnak lenni és sokszor mosolyt fakasztanak történeteik, vagy gondolkodásra késztetik a fiatalabbakat is, ha az emlékeiket szívesen felelevenítő szépkorúakat meghallgatják. 

Ilonka néni 1933-ban született, épp mostanában lesz a születésnapja, november 12-én. Így kilencvenesztendős lesz. Jani bácsi pedig 1932-es, egy évvel idősebb. Ők már hivatalosan is nevezhetők szépkorúaknak, és az újságban is odaírhatjuk a keresztnevük mellé, hogy néni és bácsi. 

Forrás: cseszneki önkormányzat

Jó látni fotóinkon jókedvüket, azt, hogy még egészségesek annyira, hogy mesélni tudnak a régiekről, a régiek életéről családtagjaiknak, ismerősöknek, barátoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában