Modern oktatási környezet

2023.11.07. 12:00

Megújult a pápai képzőközpont

345 millió forintot meghaladó fejlesztés valósult meg a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában. A projekt célja az volt, hogy a pápai intézményben korszerű, 21. századi modern oktatási környezet jöjjön létre.

Haraszti Gábor

Modern oktatási körülmények várják az iskola tanulóit

Forrás: iskola

A Pápai Szakképzési Centrum 2021-ben nyújtott be pályázatot az Ágazati képzőközpontok infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára elnevezésű pályázati felhívásra, és nyert el 345 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A projekt keretében felújították az asztalos kézi és gépműhelyt, teljesen megújult az intézmény területén található épület: többek között a 21. századi modern oktatási környezetnek megfelelően alakították át a belső tereket, kicserélték a külső és belső nyílászárókat, szigetelték a padlót, a lábazatot és a homlokzatokat, az épület új burkolatokat kapott, megvalósult a teljes belső festés és a gépészeti rendszerek felújítása. A támogatásból modern faipari gépeket (gyalupad, marógép, csiszoló, szalagfűrész) vásároltak, minőségbiztosítással kapcsolatos tanácsadást végeztek, képzéseket tartottak az okoseszközök oktatásban történő használatáról, a tananyagok alkalmazásáról, a pályaorientációról, valamint a középfokú szakképzés módszertani és tartalmi megújításáról.

A pályázathoz külső és belső szakmai kommunikációs tevékenységek, egyedi, nyomtatott és elektronikus sajtót egyaránt megszólító kampányok társulnak, sőt, a projekt keretében létrehozták az Intarzia Faipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.-t, melyhez a Pápai Szakképzési Centrum mellett több pápai szervezet társult. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában