Sorozat

2023.11.01. 11:25

Mystic Veszprém: hova vezet a rejtélyes utca, aminek eltűnt a vége?

Köd? Nem számít az időjárás. Azt sem mondhatjuk, nincs semmi az utca végén, mert egy gyalogút felvezet a horhosból. Ha meg azt mondjuk, szép zöldterület zárja, az igaz is lehetne – de most nem ezt boncolgatjuk. Következik Mystic Veszprém sorozatunk második darabja. Íme a lista 11. helyezettje.

Benkő Péter

A rövidke Köd utca egy horhosba kanyarodik

Forrás: Napló

Fotó: Benkő Péter

Nem, és a nyolcvanas években sem ez volt a cél. Induljunk el a képzeletbeli szobából, a térkép mellől, mely egy kicsike (korábban hosszabb!) utcácskát jelöl, ugyancsak a Cserháton, a tegnap bemutatott Giricses lépcsőtől nem messze. Ugyanakkor, ugyanaznap nyomoztuk ki ezt is, „nyomozásunk” oka pedig az, hogy mi van az utca végén, mert ezt a térkép nem jelzi. Egy kunkort mutat, tehát ott lesz még valami – gondoltuk. Elfordul vajon az utca? S ha igen, vannak-e még ott házak?

Szóval a sikeres Giricses lépcsős nyomozáson felbuzdulva lesétálunk a Köd utcába, felderíteni a terepet. Szó szerint, hisz a terep a utolsó ház mögött tovább lejt, egy gyalogút kanyarodik el jobbra, ezt mutatja a térkép, de ez már csak gyalog járható. Igazi zsákutca, azzal a különbséggel, hogy levisz a völgybe, zöld területre. Terepre.

Listánkon ez a tizenegyedik izgalmas helyszín Veszprémben, és pont ezért szerepel még a sor végén, hisz különösebb felfedezésre nem adott alkalmat. Mindenesetre a zöld környezetet érdemes megtekinteni ma is, a régi-új házacskákat is!

Végül eláruljuk, a Köd utca a városrész szanálása előtt hosszabb volt, egy Kapitány köz nevű keresztutcáig vitt fel, mely a mai nyugdíjasház helyén lehetett. Onnan Völgyikút utcaként folytatódott a „lordok házáig”.

Legközelebb a tizedik epizód jön, pár évet majd ugrunk az időben – előre. Egy későbbi felfedezéshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában