Üdülőhelyként nem, csak lakóhelyként maradhat fenn

2023.11.25. 07:00

Ne csak üdülőhely legyen, hanem lakóhely is maradjon a Balaton!

Helyi összefogásnak köszönhetően megújult és megnyílt a Pipitér köz Szigligeten, amely egyben különleges, évenként megújuló kiállítás helyszíne is lesz a jövőben. A szabadtéri tárlatot, amely a Szigligeti Alkotóházhoz kötődő művészeket mutatja be, Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, területfejlesztési miniszter nyitotta meg a köz ünnepélyes átadásával együtt.

Szijártó János

Navracsics Tibor (jobbra) országgyűlési képviselő, területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy a Balaton környékét a természeti értékek mellett az itt élő és alkotó emberek munkája teszi még csodálatosabbá, ahogy ezt a szigligeti példa is alátámasztja

Forrás: Szijártó János

– Sokan úgy gondolják, hogy olyan visszafordíthatatlan folyamatok indultak el, amelyek a Balatont egyfajta Floridaként értelmezik, és eszerint a tó a jómódú budapesti nyugdíjasok kikapcsolódási helye lesz. De mégis én tíz körömmel kapaszkodnék abba a gondolatba, hogy hátha sikerül összefogással olyan lépéseket tenni, amely megőrzi a Balatont, azon belül Szigligetet lakóhelyként is. Mert üdülőhelyként nem, csak lakóhelyként maradhat fenn egy falu. Ahol pedig ilyen szép terek jönnek létre, mint a Pipitér köz, a házakat igényesen újítják fel, s maga a település is ennek szellemében éli életét, akkor még megmarad a remény, hogy Szigliget és számos tóparti falu még sokáig lakóhely is marad – mondta Navracsics Tibor. A miniszter hozzátette, bízik abban, hogy a helyi fiatalok meg tudják majd venni az itteni házakat, Szigligeten alapítanak családot, és ugyanitt találnak munkahelyet. 

A szép számmal összegyűlt érdeklődőket Balassa Dániel polgármester és Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója is köszöntötte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában