Nyári emlékek

2023.11.12. 13:00

Nemzetiségi táborban vettek részt az úrkúti Hauser-iskola diákjai

A program célja az volt, hogy a diákok megismerjék a német kultúrát, történelmet és hagyományokat, valamint hasznosan és szórakoztatóan töltsék el a szabadidejüket.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A táborozó gyerekek az Afrikáriumban

Fotó: Hauser Lajos Német Nemzetiségi Általános Iskola

A Hauser Lajos Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói nemzetiségi napközis táborban vehettek részt június 19–23-a között. A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása mellett szülői hozzájárulással sikerült megvalósítani a közel egyhetes programot. 

A tábor programja gazdag és változatos volt, a múlt és a jelen élményeit ötvözte. A diákok ellátogattak a német tájházba, ahol bepillantást nyerhettek őseik életébe, megtekinthették a használati tárgyaikat, kipróbálhatták a népi játékaikat. Sümegen a barokk városképben gyönyörködhettek, a középkori várban lakomázhattak, és a lovagi tornát is megcsodálhatták. Pápán a Kékfestő és Kastélymúzeumban megismerkedhettek a kékfestés technikájával, valamint a grófi udvartartás életével. Ajkán a szabadtéri műszaki múzeumban a bányászat történetébe nyertek betekintést, amely a település fejlődésében nagy szerepet játszott. A tábor nemcsak a múltat, hanem a jelent is bemutatta a diákoknak.

A zánkai strandon a Balatonban fürödhettek, a Sobri élményparkban különféle kalandokat élhettek át. A Várkert- és a Kristályfürdőben a vízben hűsölhettek, az Afrikáriumban pedig egy afrikai vadász trófeagyűjteményét nézhették meg.

A tábor utolsó napján a diákok fáradtan, de boldogan tértek haza, tele élményekkel és emlékekkel. A tábor nemcsak a német nemzetiségi tudatukat erősítette meg, hanem a közösségi szellemüket, a csapatmunkájukat és a baráti kapcsolataikat is. A tábor után már csak a vakáció várta őket, amelyet remélhetőleg hasonlóan jól töltöttek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában