Szociális munka napja

2023.11.22. 07:00

Somogyiné Marton Nikoletta az idei Molnár Mária-díjas

Somogyiné Marton Nikoletta, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ családsegítője vehette át idén a várpalotai önkormányzat Molnár Mária-díját a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

Somogyiné Marton Nikoletta családsegítő veszi át a Molnár Mária-díjat Campanari-Talabér Márta polgármestertől Várpalotán Fotó: Szabó Péter Dániel

– Ha valaki nehéz élethelyzetbe került – egyedül maradt, elvesztette a munkáját, betegség érte -, akkor tud segítséget kapni, ha képes legalább nyitottnak lenni arra, hogy elfogadja, ha valaki felé nyújtja azt. Akik ma itt vannak a teremben, mindannyian segítséget nyújtanak a szociális ágazat valamely területén, intézményében. Köszönöm mindenkinek, aki a támogatásra, ellátásra szorult embertársainknak Várpalotán biztosítják azt a hátteret, ami a következő napot és vele együtt az esélyt is jelenti – fogalmazott köszöntőjében Campanari-Talabér Márta. 

Várpalota polgármestere a Thury termet megtöltő hallgatósággal rendhagyó módon egy történetet osztott meg, ami arról az apró segítségről, odafigyelésről szól, ami valakinek az élethez való kapocs, s ami sokszor elég is ahhoz, hogy továbblépjünk és éljük a mindennapjainkat.

Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően elismeréseket is átadtak. A várpalotai önkormányzat Molnár Mária-díját idén Somogyiné Marton Nikoletta családsegítő vehette át. A szakember 1999 óta a városi, majd Térségi Népjóléti Gondozási Központ munkatársa. Szívügye a rászoruló családok, gyermekek segítése, támogatása problémáik minél hatékonyabb megoldásában. Szakmai felkészültsége mellett türelme, s a személyiségéből áradó nyugalom a maximális biztosítéka a segítői hivatás magas szintű ellátásának – hangzott el a méltatásban. 

Elismerő oklevelet vehetett át a szociális munka napja alkalmából Bihariné Dobai Ildikó, a Szépkorúak Otthona szakápolója, Förköli Katalin, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, valamint Mayer Edina, a Családok Átmeneti Otthonának családgondozója.

A szabadszájúságáról ismert humorista, Ráskó Eszter szórakoztatta a közönséget a rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

A folytatásban a szabadszájúságáról ismert Ráskó Eszter humorista rekeszizmokat próbára tevő műsorát hallgathatták meg a szociális szféra dolgozói, majd az ünnepi alkalom fogadással zárult a vár rendezvénytermében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában