Észrevétlenül egy új világ született?

2023.11.12. 18:24

Szánthó Miklós szerint még erősebb összefogásra van szükség a keresztény hagyományok megőrzéséért

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője volt a vendég a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi szervezetének novemberi találkozóján. Az ActiCity kávézójában tartott rendezvényen A keresztény társadalmi hagyományok megőrzése szerepelt fő témaként.

Őrsi Ágnes

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője

Fotó: MW

A főigazgató mondandóját az általa képviselt szervezet bemutatásával kezdte. Elmondta, hogy az Alapjogokért Központot 2013-ban alapították azzal az igénnyel, hogy legyen a jobb oldalon is egy jogi központtal működő kutatószervezet. Mára több mint hatvanan vannak, foglalkoztak a médiatörvénnyel, demokráciavitákkal, működik európai uniós, közjogi és nemzetközi igazgatóság, könyvkiadó, foglalkoznak tehetséggondozással, jogi, szakmai fókusszal bíró elemzésekkel, és még sorolhatnánk. 

– Mind több területen kell aktívnak lenni – fejtette ki a főigazgató, aki szerint a konzervatív jobboldali média kiépült szellemi holdudvarának fontos része az Alapjogokért Központ, mertnem csak a politikai térben kell együttműködni, hanem az elemzőmunkában is, ami hasznára válik Magyarországnak és a jobboldalnak is. Szerinte a nemzeti erők nemzetközi összefogására van szükség, mert valami nincs rendben a nyugati civilizációban. Amikor a civilizáció alapját jelentő zsidó-keresztyén hagyományokat le akarják dönteni, amikor újabb és újabb identitáscsoportok nyernek polgárjogot, amikor a nemzeti identitás háttérbe szorul, vagy amikor az állami, helyi hatásköröket olyan nemzetközi fórumokhoz akarják kiszervezni, amelyek döntéshozói már nem választott tagok, a döntési központ pedig messze van az adott országtól, még erősebben össze kell fogni a keresztény társadalmi hagyományok megőrzéséért. A szövetségekről szólva kiemelte, hogy ez az Európai Unió már rég nem abban a kultúrában él, mint amihez csatlakozni akartunk. Észrevétlenül egy új világ született. A kérdésre, hogy van-e háttérhatalom, ami mindent irányít, azt felelte, hogy szerinte összeesküvés-elmélet nincs, de összeesküvés-gyakorlat igen.

Hogy mi ellen kell összefognia Magyarországnak? Például a migráció ellen, amelynek jól láthatók terrorista vonzatai. Magyarország Európában minden tekintetben a józan ész. a szellemi és fizikai biztonság szigete, józan, törvényi határaink vannak. Éppen ezért fizikai és szellemi határvédelemre van szükség, mert Európa elrablása már megtörtént. Most az egyén kiüresítése a cél, mert a kiüresített egyének jobban irányíthatók.

Szánthó Miklós főigazgató leszögezte, a magyar jobboldal sikerének az a titka, hogy a szó nemes értelmében populistává tudott válni. Továbbra is az a cél, hogy minden körülmények között strapabíró legyen, egy önmagát hosszú távon fenntartani képes rendszer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában