Tudáspróba

2023.11.12. 11:00

Tréfás vetélkedőt rendeztek Úrkúton

A vidám fordító- és rejtvényfejtő versenyt – immár sokéves hagyományként – német nyelven rendezték meg.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Hauser Lajos Általános Iskolában október 16-án baráti iskolák mérték össze tudásukat. Nagy örömükre szolgált, hogy a rendezvényükön részt vettek Ajkarendek, Kislőd, Magyarpolány, Noszlop és Városlőd küldöttei, valamint az őket felkészítő tanáraik. A rendezvényt a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával valósították meg, és nagy szeretettel fogadták a vendégeket.

A szervezők nagyon örültek, hogy a diákok szívesen vesznek részt ezen a vidám és gondolkodtató, oldott légkörű eseményen, ami nemcsak a megmérettetésről szólt, hanem lehetőséget adott a diákoknak és a pedagógusoknak is az eszmecserére. A nemzetiségi önkormányzat képviseletében Kardos Antalné elnök asszony is jelen volt a rendezvényen.

Tréfás vetélkedő Úrkúton
Az úrkúti iskola díjazottjai, balról: Darnai Hanna, Hartmann Luca, Kósa Bence és Józsa Bulcsú 
Forrás: Hauser Lajos Általános Iskola

A hetedik és nyolcadik osztály első helyezettje az úrkúti Kósa Bence és Józsa Bulcsú lett, második helyezést a városlődi Lénárt Janka és Támton Zsófia nyerte el. Harmadik helyen végzett a szintén városlődi Csomai Alexa és Török Kornél. Az ötödik-hatodik osztályos tanulók közül első helyen végezett Gerdenics Virág és Török Linett, második helyen Léka Mihály és Máté Zalán Városlődről, a harmadik helyen az úrkúti Darnai Hanna és Hartmann Luca. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában