Drága képek készülhetnek

2023.11.24. 20:12

Új traffiboxot helyeztek ki Várpalotán

Új, állandó sebességmérésre alkalmas traffiboxot telepítettek pénteken a Tési úton. A berendezést Várpalota önkormányzata vásárolta meg a rendőrségnek.

Szabó Péter Dániel

Régi Károly címzetes rendőr törzszászlós behelyezi a sebességmérő berendezést a traffiboxba

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A város önkormányzata a Várpalotai Közszolgáltató Kft. segítségével két traffiboxot és hozzájuk tartozó sebességmérő eszközt vásárolt, összesen mintegy 14 millió forint értékben. Az elsőt a Tési úton helyeztük ki pénteken, a második pedig a Készenléti-lakótelep és a 8-as főút kereszteződésében kap majd helyet – mondta el Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, aki Dékány Balázs rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője társaságában ott volt az eszköz beüzemelésénél péntek délelőtt. 

– Várpalota önkormányzata elkötelezett a bűn- és balesetmegelőzés támogatása mellett, ezért 2024-ben további traffiboxok kihelyezését tervezi a rendőrséggel egyeztetve, a sebességtúllépés miatt kiemelt figyelmet érdemlő belterületi útszakaszokon – tette hozzá a városvezető. 

Campanari-Talabér Márta polgármester, Dékány Balázs rendőr ezredes, Veszprém vármegyei rendőrfőkapitány, valamint Linczmayer László rendőr alezredes, várpalotai rendőrkapitány a Tési úti traffibox mellett 
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Veszprém vármegyében a tavalyi évben több mint nyolcszázan szenvedtek sérülést közlekedési balesetek során. Ebből mintegy 30 százalék azon balesetek száma, amelyek gyorshajtás vagy a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt történtek. Adott tehát a feladat, hogy a baleseti okokat csökkentsük. Ugyan megnöveltük a közterületi intézkedések számát, ám az tisztán látható: nem elég, ha csak a saját kollégáink dolgoznak a nap huszonnégy órájában azért, hogy minél többen épségben hazaérjenek, ehhez szükség van technikai eszközök megvásárlására is. Kiemelt célunk tehát, hogy minél több ilyen traffibox legyen a vármegyében. A Várpalotára telepített berendezéssel együtt 14 működik jelenleg, de a jövő évben több helyen is tervezzük ilyen eszközök beszerzését. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a traffiboxok kihelyezését követően mindenütt szinte teljes egészében megszűntek a lakossági panaszok, s ezzel párhuzamosan a balesetek száma is jelentősen csökkent – mondta el Dékány Balázs, Veszprém vármegye rendőrfőkapitánya.  

Linczmayer László rendőr alezredes, várpalotai rendőrkapitány kiemelte, a traffibox könnyen, naponta akár többször is 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas a sebességmérésre. Így csupán a helyi rendőrkapitányságon múlik, hogy mikor melyik irányból ellenőrzik a közlekedőket.

A traffiboxok telepítése a városi közlekedés biztonságosabbá tételét szolgálja, szögezte le Dobos Tamás, a Tési utat is magában foglaló Kálvária városrész önkormányzati képviselője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában