Új kezdeményezés

2023.11.17. 10:00

Első összejövetelét tartotta a Venőke Szalon

Az alapítása óta eltelt 23 év alatt Veszprém jelentős civil szervezetévé vált a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület. A napokban újabb kezdeményezéssel hívták fel magukra a figyelmet a hölgyek: első összejövetelét tartotta a Venőke Szalon, mégpedig a Pannon KözTérben.

Őrsi Ágnes

A rendezvény vendége volt Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Amint az intézmény házigazdájától, Kővári Edittől hallottuk, működése eddigi két éve alatt a tér mintegy 700 rendezvény színhelye volt, amelyeket több mint 13 ezren látogattak meg. 

Az esemény, amellyel a Venőke két órára a Pannon Egyetem E épületébe költözött, azt célozta, hogy életkortól és hivatástól függetlenül jöjjön létre a veszprémi nők inspiráló, megerősítő közössége. A támogatóknak, a sok segítőnek köszönhetően, tea és sütemény mellett elegáns környezetben, kellemes légkörben telt el nagyon gyorsan a kiszabott idő.  

Részt vett a rendezvényen Brányi Mária alpolgármester és még nagyon sokan; érdeklődők, a Venőke volt és jelenlegi tagjai – szerencsére pár férfiú is. Nemcsak a rendezvény újdonsága jelentette a vonzerőt, hanem a meghívott kedves vendég, Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya is, akivel Herth Viktória művészettörténész, televíziós szakember beszélgetett. Erdélyi Ágnes 35 éve került a városba, ahol gyökeret vert, zenészgenerációkat indított útnak. Kellemes, közvetlen, humoros beszélgetés keretében hallottuk kedves történeteit.

A jelenlévők egyöntetű véleménye szerint nagyon jól sikerült az első Venőke Szalon, amelyet, úgy hallottuk, havonta követnek majd a továbbiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában