Megmérettetés

2023.12.19. 07:00

Civilek hagyománnyá érett sportversenye Várpalotán

A Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület csapata nyerte el a vándorkupát a Várpalotán 17. alkalommal megrendezett civil szervezetek sportnapján, ahol a budapesti atlétikai világbajnokságról szóló totó mellett asztaliteniszben, dartsban és sakkban mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Szabó Péter Dániel

Idősebbek és fiatalok egyaránt indultak a sportnapon, asztalitenisz és darts mellett sakkban is megmérkőztek egymással. Az előtérben az asztalnál Poór Gyula és Miklós László

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Bartos-iskola tornatermében rendezett sportnap menetrendjének, illetve szabályainak rövid ismertetése után kezdődött Várpalota civil egyesületeinek éves sportversenye. A mára hagyománnyá érett megmérettetést ezúttal is a 2024-ben húszéves fennállását ünneplő Várpalotai Olimpiai Baráti Kör (VOBK) szervezte. 

Idén mintegy ötven sportolni vágyó érkezett a város különböző részeiből a versenyre, ahol fiatalok és idősek egyaránt kipróbálhatták magukat a különböző sportágakban. A Loncsosi Baráti Kör mellett a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja, a Rákóczi Telepi Baráti Kör és a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület tagjai is ott voltak a rendezvényen, s versengtek a minél jobb helyezésekért. 

Szöllősi János, a házigazda VOBK elnöke elmondta, programjuk alapvető célja, hogy összehozzák a különböző generációkat, s ily módon megkedveltessék a sportolást a fiatalokkal is. 

Az elmúlt évben a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület csapata bizonyult a legjobbnak és nyerte el vándorkupát. Császár Zsuzsanna, a civil szervezet elnöke elmondta, a napjainkra jellemző inger- és mozgásszegény környezetben felnövő gyerekek körében rendkívül fontos az egészséges életmód népszerűsítése. Ezek a rendezvények pedig – amellett, hogy jó közösségépítő programok – remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a fiatalok jobban megismerjék egymást, illetve a sportolást is megkedveljék.

Ott volt a viadalon a hússzoros erőemelő világbajnok Sztanke József is. Várpalota erős embere hosszú évek óta segíti a civil sportnap lebonyolítását, emellett pedig rendszeresen edzéseket is tart asztaliteniszből a gyerekeknek a Bartos-iskolában.

A pontszámok összesítése után kiderült, hogy idén is a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület  alakulata győzött, s emelhette magasba a vándorkupát, a második helyen a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör zárt, míg a harmadik helyezettnek járó díjat a Loncsosi Baráti Kör tagjai vehették át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában