Adventi teadélután

2023.12.16. 13:00

Fényfestés a vitorlapalota vásznára a zirci gimnázium udvarán – képgalériával, videóval

A zirci gimnázium udvarán felállított szabadtéri tanterem egy vitorlapalotára hasonlít. Vásznait fényfestéssel világították meg az adventi teadélutánon, amelyre a város apraja-nagyját várták.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

A Foliorium, a Zircen felállított szabadtéri tanterem óriási könyvlapjai vagy vitorlái, üres, fehér felületei sok mindenre alkalmasak. Már 12 tanórát tartott az előkertjében található építménynél a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, továbbá nyolc koncertet és egy kiállítást. Az adventi teadélután keretében kisdiákok énekeltek itt zongorakísérettel. 

Az összejövetelre meghívták a városban és a környékén lakókat. Egy összefogás kezdete ez, amelyben közreműködtek a helyi óvodások, általános és középiskolások, az idősotthon lakói. Többen újrahasznosított anyagokból készült kézműves munkáikkal, azok is a vitorlapalota vásznaira kerültek, de tekinthetők most ezek a városlakók közös albumának, annak lapjainak, oldalainak. Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató köszöntőjében azt szintén érzékeltette, hogy a városban élők, tanulók egy hajóban utaznak. 

A víz, a körforgás témája megjelent a fényfestéskor is, ám megnézése helyett a gyerekek inkább árnyjáték kipróbálási lehetőségének tekintették ezt az alkalmat. Így látták, milyen az ilyen bábozás, ha a saját árnyékukat mozgathatják a kivetítő fényében a vitorlavásznon. Ez is alkotás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában