Igényes meglepetéscsomagok

2023.12.18. 19:59

Megajándékozták a beteg és a rászoruló gyermekeket Veszprémben

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése által 1990-ben létrehozott Veszprém Vármegyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriuma novemberi ülésén három szervezet kiemelt támogatásáról döntött. A döntés alapján a Veszprém Vármegyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesületét, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Vármegyei Kirendeltségét, valamint a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályát részesítették adományokban.

Benkő Péter

Az ajándékokat a a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében adtak át ünnepélyes keretek között december 18-án

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A kuratórium idén közel egy millió 300 ezer forint értékben állított össze igényes, többek között kifestőkönyvet, színesceruza-készletet, karácsonyi plüssfigurát és ünnepi tollakat tartalmazó ajándékcsomagokat, ezek mellett egy, az akcióhoz csatlakozó támogató jóvoltából gumicukor is került a csomagokba, melyeket a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében adtak át ünnepélyes keretek között december 18-án.

Az alapítvány kuratóriumi tagja, Tábori Ferenc az eseményen ismertette céljaikat, küldetésüket, melyben hagyományosan támogatják a hátrányos helyzetű gyermekeket a mostanihoz hasonló kampányokkal vagy táboroztatással.

Az alapítvány már többedik alkalommal ajándékozza meg a kórházat. Az intézmény részéről Szabó Éva, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum volt vezetője vette át az adományokat, aki elmondta, évente több mint négyezer fekvőbeteg gyermeket, illetve a járóbetegeket látják el, bizonyos feladataik a vármegye határain is átnyúlnak. – Ilyenkor, ünnepek közeledtével valóban megrázkódtatás a kicsiknek az otthoni környezetből való kiszakadás, de fontosnak tartjuk év közben is elviselhetővé tenni számukra a kórházi légkört – hangsúlyozta Szabó Éva.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Vármegyei Kirendeltsége részéről Horváthné Szabó Andrea igazgató és Kiss Károly, szakmai intézményvezető-helyettes vették át az alapítvány felajánlásaként kapott adományokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában