MAGOSZ

2023.12.19. 13:00

Minden vármegye agrártermelőinek helyzetét javítja az együttműködés

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá december 18-án. A partnerség a magyar agrárszereplők versenyképességének fokozása és a közvetlen kezelésű Európai Uniós pályázatokban való eredményes szereplés elősegítése céljából jött létre.

Benkő Péter

Petri Bernadett és Jakab István

Forrás: MFOI

A dokumentumot Jakab István, az Országgyűlés és a MAGOSZ elnöke, valamint Petri Bernadett, az MFOI ügyvezetője írták alá. A MAGOSZ hazánk legnagyobb agrár-érdekképviseleti szervezete, vidéki bázisát több száz helyi gazdakör, tizenkilenc vármegyei gazdaköri szövetség alkotja. Az MFOI-t azzal a céllal hozta létre a magyar kormány, hogy hozzájáruljon a közvetlen kezelésű uniós programokban való részvétel növeléséhez, segítse a magyar és közép-kelet-európai szereplőket a pályázásban.

Az együttműködés elsődleges célja a magyar mezőgazdasági termelők helyzetének javítása az MFOI szakértelmének és nemzetközi kapcsolatrendszerének bevonásával, olyan sikeres fejlesztési pályázatokon keresztül, amelyek jövőbe mutatók, európai kihívásokra nyújtanak választ, nemzetközi együttműködéseken alapulnak, és más gazdasági szektorok aktív részvételével valósulnak meg.

A közös munka a szemléletformálásra összpontosít a mezőgazdasági szereplők ismereteinek és tudatosságának növelésével a források felhasználásával kapcsolatban. Kompetencia fejlesztésre, a gazdálkodók készségeinek fejlesztésére ösztönöz, hat a tudás-és információ-megosztásra és segíti az együttműködéseket a hatékony pályázás érdekében.

A megállapodással létrejött egység fontos mérföldkő mezőgazdaságunk fejlődésében, hisz mindkét fél elkötelezett a hazai mezőgazdaság sikere mellett, és mostantól egyesült erővel dolgoznak a szektor eredményes, fenntartható jövőjéért. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában