Fejlesztések

2023.12.14. 17:30

Nyertek a pályázaton, szebb lehet Szentkirályszabadja a jövőben

Átadták a Helyi identitást és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása című pályázati forrásból megvásárolt eszközöket a településen a közelmúltban.

Forrás: Szentkirályszabadja önkormányzata

Az esemény a Legyünk együtt zöldebbek! elnevezésű program részeként valósult meg. Az új eszközöket Pergő Margit, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület elnöke és Pál-Gyarmati Katalin Szentkirályszabadja polgármestere adták át. Eszerint a község kapott egy új platós Citroen Jumper szállítójárművet, illetve traktorhoz szerelhető alternáló kaszát, valamint komposztáló ládákat. Valamennyi rendkívül hasznos lesz és jó szolgálatot tesz a településen, ahol különféle munkálatoknál, így egyebek mellett a területrendezésnél használják majd őket. A polgármester örömmel beszélt a nyertes pályázatról, mert ezek az eszközök óriási segítséget fognak jelenteni a közfeladataik ellátásához. A platós teherautót már használatba is vették, hiszen a lakóktól gyűjtik össze a kertekben keletkezett lombhulladékot. A terület rendezésével kapcsolatos feladatokat eddig jórészt kézi erővel, illetve elavult berendezéssekkel tudták csak elvégezni Szentkirályszabadján. Az átadás után a helyi általános iskola diákjai összegyűjtötték a területen lévő faleveleket, utána kitöltöttek egy játékos totót a környezettudatosságról, majd gyakorlati bemutatón egy szakember segítségével tanulhattak a komposztálásról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában