Recept

2023.12.29. 06:30

Szilveszteri recept: villámgyors, extra ropogós sajtos rúd +videó

Ha már készülődsz a szilveszterre, ezt a receptet ne hagyd ki! Gyors, extra ropogós és mindenki imádni fogja.

Veol.hu

Extra ropogós sajtos rúd: könnyed és gyors ropogtatnivaló

Forrás: Mindmegette

A Mindmegette szilveszteri receptjei közül most a 30 perc alatt elkészíthető, extra ropogós sajtos rúdját ajánljuk.

Hozzávalók:

33 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál 10%-os ecet, 6 evőkanál víz, 4 mokkáskanál só, 20 dkg kemény sajt, 1 tojás

Elkészítés:

  • Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
  • A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpakra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája téglatest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • Másnap kivesszük a tésztát, bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
  • Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egyujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
  • A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában