Fiatalok elismerése

2023.12.28. 11:28

Tehetséges tanulókat díjaztak Balatonalmádiban

Példaképként állnak társaik előtt és jó hírét viszik városunknak, ezt mondta egyebek mellett Fabó Péter polgármester, amikor díjazták a legjobb tanulókat Balatonalmádiban, a Városháza dísztermében nemrég. 

Kovács Erika

A díjazott diákok Balatonalmádiban, a városházán

Fotó: önkormányzat

Az idei Jó tanuló – jó sportoló, valamint a Kiváló kulturális tevékenységért díjakat a humán bizottság decemberi ülésén Fabó Péter, Balatonalmádi polgármestere és Dudás Zsolt, az említett bizottság elnöke adták át. A Jó tanuló-jó sportoló díjat Sikes Vivien Zsófia, a Vörösberényi Általános Iskola 8. osztályos tanulója kapta, aki példaértékűen és eredményesen sportol, jeles tanulmányi eredménye van és kiemelkedő kulturális, valamint közösségi munkát végez. A laudációban róla elhangzott még, szorgalmas, szerény, kitartó, közösségi ember, aki az osztályában is kiemelkedő, elismert egyéniség, igazi követendő példa mindenki számára. 

Ezt a díjat vehette át Szabó Nimród Máté, a Magyar Angol Tannyelvű Gimnázium 12. b osztályos tanulója, aki kivételesen jó képességű tanuló, kitűnő tanulmányi eredményekkel rendelkezik, kiváló sportoló. Mindemellett végtelenül szerény, az iskolai életben aktív szerepet vállal és évek óta a biológia területén végez kutatásokat mentora irányításával. 

Az említett díjat vehette át Tárkány-Szűcs Emma, a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.a osztályos tanulója. Emma példás szorgalmával, kitűnő eredményt ért el a tanulásban. Közösségi személyiség, csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján méltán állítható példaként diáktársai elé. 

A kiváló kulturális tevékenységért díjat Czeglédi Luca, a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola egyik legkiemelkedőbb zongorista növendéke vehette át. Róla elhangzott, zenéhez való hozzáállása, hangszeres tudása, muzikalitása, különleges zeneszeretete és szorgalma példaértékű, kulturális területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, ezzel emeli Balatonalmádi jó hírnevét. 

Fotó: önkormányzat

Ezt a díjat kapta meg Herendi Bella, a Vörösberényi Általános Iskola 8. osztályos tanulója, aki jeles tanulmányi eredménye, példaértékű és eredményes kulturális, továbbá sporttevékenysége miatt érdemelte ki az elismerést. A róla szóló laudációból kiderült, érdeklődő, sokoldalú, környezetével jól együttműködő tanuló, osztályának egyik kiemelkedő, oszlopos diákja, társai sokat adnak a véleményére, elismerik képességeit, sikereit. 

Ezzel a díjjal ismerték el Horváth Csenge Annát, aki a Györgyi Dénes Általános Iskola 8. b osztályos szorgalmas, aktív tanulója. Feladatait precízen, pontosan végzi, iskolai tevékenysége példaértékű. Az osztályközösség meghatározó személyisége, szerteágazó kulturális tevékenysége mellett a sportban is kiemelkedő eredményeket ért el. 

A kulturális díjjal jutalmazták Ternyák Ildikó, a Magyar Angol Tannyelvű Gimnázium 12. a osztályos tanulóját, aki kiváló tanulmányi eredményeivel méltán vált példaképpé társai előtt. A diákszínjátszókör tagjaként is hatalmas sikert ért el. Jövőjét a bölcsészet irányában szeretné folytatni, amely lehetővé teszi számára, hogy tovább mélyítse ismereteit az irodalom, a művészetek, a filozófia és az emberi gondolkodás területén. Nyitottsága és vágya az új ismeretek tanulására, illetve a fejlődésre dicséretes. 

A díjátadót a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek klarinétjátéka tette meghitté, ünnepivé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában