Oktatási szempontból a legerősebb

2023.12.26. 11:00

Újabb nemzetközi rangsorban szerepelt sikeresen a Pannon Egyetem

Jelentős helyezést ért el a Pannon Egyetem a Round University Ranking (RUR) felsőoktatási intézményeinek összehasonlításában. Az idei felmérés a 2019-2020-as tanév adatait vette alapul. A Covid-időszak nehézségei ellenére az intézmény kiemelkedő pozíciót ért el.

Benkő Péter

Az 1200-as mezőnyből a 773. helyezést szerezte meg a Pannon Egyetem, ezzel a hetedik legjobb magyar egyetem, megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és a Corvinust. A rangsor négy különböző területét méri az egyetemi életnek, ezek az oktatás, a kutatás, a nemzetköziség és a pénzügyi stabilitás. Ezek a szektorok külön-külön rangsorokként is funkcionálnak, így egyszerűen vizsgálható, hogy a négy felsőoktatási pillér közül melyiknél hogyan szerepelnek az egyes intézmények.

Az egyetem oktatási szempontból a legerősebb, itt a világranglista 549. helyét érte el elsősorban az oktatói-hallgatói arányszám értéke miatt. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít arra, hogy emberközeli, támogató kapcsolat alakuljon ki az egyetemi polgárok között, ezt a rangsorok hűen igazolják. Kutatási kategóriában a 919. helyezést érte el a Pannon, nemzetköziség és pénzügyi stabilitás tekintetében a 759. és a 725. helyezést szerezte meg. A nemzetközi együttműködésben készült publikációk az alpillér legerősebb tényezője volt, ebben 106. lett az intézmény. Pénzügyi tekintetben pedig kiemelkedő a teljes költségvetésből a kutatásra fordított összeg aránya, ezzel nemzetközi tekintetben 235. helyezést érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában