Elektromos autó a szolgálatnak

2024.01.05. 21:00

A gyepmesteri telep működését segíti a korszerű gépjármű

A Ne élj üvegházban! nevű program keretében Balatonfüred egy elektromotoros autót kapott, amely az állatvédelemben jelent majd nagy segítséget – derült ki a város honlapjáról.

Kovács Erika

Halász János, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke az átadáson elmondta, a Ne élj üvegházban! programban több mint húsz település vesz részt, tavaly nyolc helyen adtak át egy-egy elektromos autót, mert fontosnak tartják az elektromobilitást.

– Szemléletformálásnak is jó, ha az önkormányzatok elektromos autókkal látják el a feladataikat. Mindenütt sok a teendő, ezért rábíztuk a településekre, hol, miben használják majd az autót – fogalmazott az elnök.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere kifejtette, több javaslat is érkezett, hol látnák nagy hasznát az elektromos autónak, végül a város úgy döntött, az állatvédelmet segítik az új járművel, amelyet a gyepmesteri szolgálatot működtető Probio Zrt. használ. A város gyepmesteri szolgálata a befogott állatok és eledelük szállításában, a beteg kutyák, macskák orvosi ellátásában veszi hasznát az elek­tromos autónak. A gyepmesteri szolgálat a befogott kóbor állatokat ellátja, szükség esetén beoltatja, amennyiben a gazdájuk nem jelentkezik, ivartalanítja. Így kerülnek át a menhelyre, ahol jelenleg 103 kutya és 92 macska vár gazdára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában