Közgyűlés

2024.01.23. 19:39

A Veszprém-kártya nagyon sokaknak bejöhet

A teljesen átalakult Veszprém-kártyáról is döntöttek a képviselők kedden a város idei első közgyűlésén.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó

- Számos olyan új létesítmény, szolgáltatás, attrakció jött létre a mögöttünk hagyott években, melyek hosszú távon is fenntarthatóak kell, hogy legyenek - nyilatkozta Porga Gyula polgármester. - Az önkormányzat dolga pedig az, hogy ezt elérhetővé tegye.

Elmondta, hogy ez volt a szándék, amikor elindult a Veszprémi-kártya, ám azóta korszerű lett a közösségi közlekedés, bővültek a parkolóhelyek.

- A Veszprém-kártyát akkor tudjuk nagy arányban értékesíteni, ha a város által biztosított szolgáltatásokban jelentős kedvezményeket tudunk adni a helyieknek - hangsúlyozta a városvezető.

A tervek szerint március 1-jén "élesedik" a megújult Veszprém-kártya, melynek első ütemében három nagy szolgáltatáscsomaggal és jelentős kedvezményekkel rukkol ki a város. A Veszprémi Állatkertben 20 százalékos kedvezmény jár minden kártyatulajdonosnak. A V-Busz-nál a felnőtt bérletek árából 20 százalék kedvezményt biztosítanak a kártyatulajdonosoknak, illetve azok a nyugdíjasok, akik még nem töltötték be a 65. évüket, de jogosultak a nyugdíjas bérletre, 30 százalékkal olcsóbban tudják azt megvásárolni.

A korábbi években a Veszprém-kártya tulajdonosok 6000 forintig ingyenesen tudtak parkolni a város bármelyik fizető szolgáltatójánál. Ezt most 12 ezer forintra emelik, az éves bérletből 20 százalék kedvezményt biztosítanak.

- Ez az első lépés, ezután a városi kulturális intézmények következnek - árulta el Porga Gyula. - Akkor lesz népszerű a Veszprém-kártya, ha a városi szolgáltatásokban látható kedvezményt tudunk biztosítani. Arra számítunk, ha mi ezt a nagy lépést megtesszük, a veszprémi szolgáltatók és vállalkozók is igénybe veszik ezt a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában