Három évtizedes sikertörténet

2024.01.17. 20:49

A zirci vállalkozás hozzájárul a térség központi szerepének erősítéséhez

Az Év Zirci Vállalkozója címet az önkormányzat a Rekord Üzletház Kft. alapító tulajdonosainak, a Punk családnak adományozta. A kitüntetést a polgármester újévi fogadásán vette át a család.

Kelemen Gábor

A Punk család: Punk Józsefné, Földesiné Punk Andrea, Királyné Punk Éva és Punk József

Fotó: Kelemen Gábor

A Punk család zirci vállalkozásának története több mint harminc évre nyúlik vissza: 1992-ben úgy döntött a házaspár, hogy felépítenek és nyitnak egy saját műszaki boltot a bakonyi kisvárosban, a Fáy András utca 11. szám alatt, Rekord Műszaki Kisáruház néven. Ekkor még kisvállalkozásként küzdöttek meg az indulás nehézségeivel, majd továbbra is tudatos, kitartó munkával sorra valósították meg elképzeléseiket. 

A technológia fejlődése és a megnövekedett ügyféligények arra sarkallták a családot, hogy továbbfejlesszék vállalkozásukat: 1998-ban a Rákóczi tér 16. szám alatt nyitották meg második üzletüket, már szélesebb termékkínálattal, majd a Deák Ferenc utcában a harmadikat, melyben a villamosságé, a kerékpározásé lett a főszerep. 

A következő hatalmas lépést 2006-ban tette meg a Punk család, amikor egy bátor döntés és befektetés nyomán összevonták üzleteiket. Megvásárolták a régi zirci mozi leromlott épületét, és impozáns üzletházzá varázsolták azt, megszépítve egyben az utcaképet. A Rekord a Rákóczi tér 7. szám alatt 2008 nyarától működik, itt egy helyen hozzá lehet jutni villamossági árukhoz, háztartási gépekhez, szórakoztató elektronikai és más eszközökhöz. 

A Punk család 2009-ben létrehozta a Rekord Üzletház Kft-t. Azóta is folyamatosan fejlesztik a vállalkozást saját beruházásokkal és pályázatok révén. Hozzájárulnak Zirc térségközponti szerepének erősítéséhez, a környék minőségi áruellátásához. Részt vesznek a kereskedelmi utánpótlás-nevelésben, jótékony célokat támogatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában