Környezettudatosság

2024.01.31. 08:00

Ágdarálót nyert pályázaton Vilonya - A nyesedéket környezetkímélő módon tudják felhasználni

Vilonya képviselő-testülete a Helyi identitástudat és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása című LEADER-pályázat kapcsán egy ágdaráló beszerzését célozta meg tavaly, mert a folyamatosan keletkező zöldhulladék állandó gondot jelentett a faluban a közterületek, parkok, intézmények zöldterületein.

Benkő Péter

Zöldhulladék minden évben újra és újra keletkezik, de az eszköz használatával már könnyebben, környezettudatosabban tudják kezelni ezt a hulladéktípust

Fotó: Pixabay illusztráció

– A lakosság és a település vezetése elkötelezett a környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem mellett, melynek egyik fontos eszközeként tekintettünk a beszerezni kívánt ágdarálóra, mely nagy mértékben megkönnyíti a felmerült probléma megoldását, az összegyűlt zöldhulladék kezelését és megfelelő módon történő elhelyezését. A több mint egymillió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásból ez sikerült – hangsúlyozta Fésüs Sándor polgármester.

Az aprítás során keletkezett nyesedéket így környezetkímélő módon tudják felhasználni, és nem jelent problémát annak esetleges kezelése sem.

A beszerzett eszköz hatalmas segítség a település önkormányzatának a zöldterületek karbantartásában, hiszen zöldhulladék minden évben újra és újra keletkezik, de az eszköz használatával jóval könnyebben, helytakarékosabban, környezettudatosabban tudják kezelni ezt a hulladéktípust. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában