Elismerés

2024.01.17. 21:00

Aktív sportélet a Pápai Református Gimnáziumban

A Magyar Diáksport Szövetség Veszprém vármegyében is megtartotta év eleji díjátadó ünnepségét, ahol a Diákolimpia legaktívabb és legeredményesebb pedagógusainak tevékenységét és iskoláit ismerték el. A szövetségtől a versenyeken való aktív részvételéért a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma is elismerést vehetett át.

Haraszti Gábor

Ferenczi Alpár igazgató (első sor balról a harmadik) büszke volt a refisek sportteljesítményére

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Az ünnepség keretében a 2022/2023-as tanévben a diáksport területén végzett aktivitás elismeréseként adtak át díjakat azon iskoláknak, amelyek a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt diákolimpiai versenyekre a legtöbb csapatot, illetve egyéni sportolót nevezték. A vármegye legaktívabb középiskolai díjat a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium nyerte el, mögöttük közvetlenül a pápai Refi ért fel a dobogó második fokára.

– Egyáltalán nem számítottunk a díjra, ezzel együtt természetesen örültünk neki – fogalmazott Ferenczi Alpár, az iskola igazgatója. – Annál is inkább, mert nem vagyunk sportiskola, nem a sport a fő profilunk, mégis, lelkes tanárainknak és diákjainknak köszönhetően, vármegyei szinten második helyen végezni véleményem szerint elismerésre méltó teljesítmény.

Győrvári Gábor testnevelő elmondta, a diákolimpiai versenyeken túl az előző tanévben szinte az összes városi megmérettetésen ott voltak a refisek, kosárlabdában, röplabdában, labdarúgásban minden korcsoportban fiú- és lányvonalon is megmérették magukat.

– Iskolánk tanulói közül egyesületi szinten űzik a dartsot, az asztaliteniszt, a tekét, vagy mondhatnám a sportlövészetet, amiben országos sikereket is értünk el. Ez elsősorban természetesen a klubok edzőinek érdeme, de mi is mindent megteszünk, hogy megteremtsük a feltételeket diákjaink sportolási lehetőségeihez.

A díjat és az azzal járó pénzjutalmat az iskola nevében Ferenczi Alpár igazgató, Kovács Klára Anikó és Győrvári Gábor testnevelő vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában