Merültek és főztek

2024.01.18. 15:30

Balatoni Jegesmedvék: jótékonyság, közösségépítés (videó)

Jótékonysági fürdőzést szervezett Pribék István tréner, a Balatoni Jegesmedvék vezetője az elárverezett otthonú családért az almádi Budatava strandon, később pedig főzésre, beszélgetésre hívta a „medvés” közösséget Szentkirályszabadjára, a Nemzedékek Házába.

Kovács Erika

Közösen, jóízű beszélgetés mellett fogyasztották el a Balatoni Jegesmedvék a pörköltet és a sokác babot Szentkirályszabadján

Fotó: Kovács Erika/Napló

– Nagyon fontosnak tartom trénerként a sportot, az egészség megőrzését, szükség esetén az életmódváltást, a téli balatoni fürdőzést, de legalább ennyire lényeges számomra az, hogy aki teheti, segítsen a nehéz helyzetbe került embereknek, családoknak, érvelt a jótékony célú téli balatoni fürdőzés mellett Pribék István. 

A Balatoni Jegesmedvék vezetője megjegyezte, éppen ezért szervezte meg a fürdőzést azzal a céllal, hogy a tagok által befizetett tetszőleges összeggel segítsenek Kovács Csaba, az édesapa és gyermekei életén, helyzetén, akiknek elárverezték az otthonát egy Sümeg melletti faluban tavaly. A jótékonyság mellett István és a jegesmedvék is elkötelezettek amellett is, hogy egy közösségnek a szokásos sporton kívül szüksége van más közös programokra. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Ezzel a céllal szerveztek meg egy kitűnő hangulatú főzést a szentkirályszabadjai Nemzedékek Házában nemrég. Itt Hoffmann Attila, az egyik jegesmedve finom pörkölttel, Pásztor Gábor pedig sokác babbal lepte meg a jegesmedvéket, közülük többen családjukat, gyermekeiket is elhozták. Az ételeket szabad tűzön, kondérban, illetve cserépedényben készítették el, amit aztán együtt jóízűen, beszélgetés mellett fogyasztottak el a házban. A jegesmedvéknek jólesett hallani István kedves köszöntőjét, amelyben jelezte: nagyra tartja, hogy valamennyien, köztük több kezdő is vállalja a hideg vizes fürdőzést a Balatonban, ráadásul minden héten. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában